Een moodboard start vaak met één idee of één afbeelding. Je komt altijd wel een foto tegen op internet of in een tijdschrift die aanspreekt. Meestal neem je die foto als startpunt en ga je vanuit daar verder werken. Je gaat opzoek naar meer foto’s in dezelfde sfeer die matchen qua kleuren en/of materialen.

Wanneer je alle foto’s bij elkaar gezocht hebt ga je deze rangschikken per ruimte. Zo krijg je een overzicht van welke materialen, kleuren en structuren er gebruikt zijn.

Om een beter gevoel en zicht te krijgen bij structuren, kleuren en de materialen is het handig om voorbeeldstalen te verzamelen. Als er bijvoorbeeld een gele fluwelen bank op de foto staat, kan je een kleurstaaltje aanvragen bij de leverancier. Kleuren zien er altijd heel anders uit op de computer of in een tijdschrift dan in het echt.

Loop bijvoorbeeld ook een keertje langs bij de bouwmarkt. Op de verf afdeling hebben ze kleurstaaltjes en zo kies je diegene die bij je moodboard past, bijvoorbeeld allemaal verschillende groentinten, waardoor je makkelijker de juiste kleurkeuze kunt maken.

  

Voor de mensen die niet graag knippen en plakken is er ook de mogelijkheid om online een moodboard te maken. Pinterest is hier een goede tool voor. Door steekwoorden in te typen en krijg je al meteen super veel voorbeelden en foto’s van de zoekopties.

Van al die foto’s kun je een “bord” maken en dit delen met de Pinterest pagina van Interieurline. Elke keer als u weer op Pinterest gaat kijken en u ziet een leuk plaatje, kan je die toevoegen bij het bord. Wij krijgen die ook automatisch binnen, en kunnen wij meekijken met wat u mooi vindt en dit meenemen in uw interieuradvies!