Wat is een goede manier om kleuraccenten toe te voegen in je interieur. Wij merken dat veel mensen hier graag advies in willen en soms te bang zijn om kleur toe te voegen aan het interieur.

Goed kleur gebruik versterkt het meubel en daarbij het gehele interieur. Dit kunnen subtiele kleuraccenten zijn, welke zijn verwerkt in de fronten of de wandplanken.

Hierbij geven wij jullie een aantal tips om gemakkelijk kleur in het interieur toe te voegen.

  1. Begin met subtiele accenten. Als je het eng vindt om gelijk een groot gedeelte van het interieur in kleur uit te voeren, begin dan eerst met kleine kleur accenten. Die kleine kleur accenten zijn ook makkelijk te wisselen als je de kleur op een gegeven moment zat bent. Bijvoorbeeld de kussens van de bank, de deuren in een wandmeubel, gebruik gekleurde inzetbakjes in het meubel. Kleed het meubel aan met accessoires in kleur.
  2. Maximaal drie kleuraccenten in een ruimte. Zo voorkom je dat de ruimte druk wordt, door te veel kleur. Hierdoor kun je altijd een kleuraccent verwisselen met een ander accent, waardoor de ruimte weer een andere sfeer krijgt.
  3. Zorg dat de kleuren op elkaar afgestemd zijn. Kies juist voor felle kleuraccenten of juist zachte tinten. Aardse tinten passen mooi bij zachte kleuraccenten. Felle kleuraccenten zorgen ervoor dat hoogglans meubels mooi tot zijn recht komen en maken grote ruimtes met veel natuurlijk licht sprekender.